Wandelen in het Zwarte Woud

Wandelen in het Zwarte Woud

vero unico vakantiehuizen
Geschreven door vero unico| 14 maart 2023 in Bestemmingen

Ruik de geur van dennen- en sparrenbomen en dwaal eindeloos rond in het Zwarte Woud; het grootste bosgebied en middelgebergte van Duitsland. Wandel over de uitstekend bewijzerde premium Hochschwarzwälder Genießerpfade.

Zwarte Woud Duitsland

Hochschwarzwälder Genießerpfade

Het Zwarte Woud staat bekend bij geoefende wandelaars om zijn prachtige wandelroutes. Maar ook voor de minder geoefende wandelaar is het Zwarte Woud fantastisch. Kies één van de 45 ‘Hochschwarzwälder Genießerpfade’ en je bent verzekerd van een prachtige wandeling.

Bankje in het bos - Zwarte Woud
Bankje om uit te rusten in het Zwarte Woud

De Hochschwarzwälder Genießerpfade zijn gecertificeerde premium wandelroutes die je meenemen in het prachtige landschap. Alle routes bieden mogelijkheden om je wandeling te onderbreken of om het Zwarte Woud verder te ontdekken.

Ook het combineren van de natuur met de culturele en culinaire geneugten is mogelijk. Veel paden hebben cultuur of culinair als thema: wijn, Schnaps en Schwarzwälder Schinken. Je kan natuurlijk ook bij thuiskomst in je vakantiehuis in het Zwarte Woud genieten van de lokale lekkernijen. De Schwarzwälder Kirsch taart is een absolute aanrader!

Schwarzwälder Kirschtorte
Schwarzwälder Kirschtorte

Premium wandelroutes

Alle 45 Hochschwarzwälder Genießerpfade zijn premium wandelpaden. Omdat de paden voortdurend worden gecontroleerd en gevarieerde, natuurlijke wandelpaden garanderen, weg van wegen en steden hanteert men voor deze wandelroutes het label premium.

Premium wandelpaden zijn cirkelvormige en rechte paden die niet alleen uitstekend gemarkeerd zijn, maar bovendien een bijzonder hoge belevingswaarde hebben. Op premium wandelpaden is een uitgebalanceerde en mooie wandelervaring gegarandeerd. De paden worden gevormd door aangename oppervlakken en paden, een uitgekiend ontwerp met geweldige uitzichten, prachtige boslandschappen, waterpartijen, rotsformaties, goed onderhouden rustplaatsen, culturele en historische pareltjes en vele andere uiteenlopende aspecten, die het wandelen op premium wandelpaden tot een bijzonder genoegen maken.
Bron: Deutsches Wanderinstitut

Vakantiehuizen in het Zwarte Woud

Weet je genoeg en wil je op vakantie in het Zwarte Woud? Bekijk ons uitgebreide aanbod vakantiehuizen in het Zwarte Woud. We hebben voor ieder wat wils: villa’s, vakantiehuizen, appartementen, vakantiewoningen voor groepen of ‘hond welkom huisjes’.