Vakantie aan de Zeeuwse kust

Vakantie aan de Zeeuwse kust

vero unico vakantiehuizen
Geschreven door vero unico| 21 maart 2023 in Bestemmingen

Bij een vakantie in Zeeland denken veel mensen als eerste aan de Zeeuwse kust. Niet gek, in Zeeland schijnt de zon het meest van heel Nederland. De kustlijn is maar liefst 650 kilometer lang en de zee is snel bereikbaar. De fijne stranden en het vele water zijn een genot voor de watersportliefhebbers.

Kiteboarden in Zeeland

De watersporters gaan zeilen of duiken. Of brengen hun vrije dagen door aan het strand met kitesurfen, suppen, luieren en af en toe een frisse duik.

Een strandvakantie met het hele gezin

Een vakantiehuis in Zeeland is de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen strandvakantie. Het strand is immer in de buurt. Of je nu op zoek bent naar een breed en weids familiestrand of een intiem en smal strand voor een rustige wandeling.

Vuurtoren Breskens in Zeeland
Vuurtoren Breskens in Zeeland

Een fietsvakantie in Zeeland

De provincie Zeeland is door de natuur en goede fietspaden uitstekend voor een fietsvakantie. Fiets naar Plan Tureluur op Schouwen-Duiveland. Dit is een bijzonder natuurgebied en heeft de bijnaam 'Vogelboulevard van Zeeland'. Spot zeldzame vogelsoorten.

Op de kop van Walcheren is een zeer divers natuurgebied De Manteling. Ideaal voor een fietstocht. Je fietst hier langs duinen, bossen en struiken. Met een beetje geluk zie je hier een damhert voorbij schieten.

Wandelen in Zeeland

Wil jij Zeeland al wandelend ontdekken? Ieder gebied of eiland heeft zijn eigen charme. Daarom is het leuk dat je in Zeeland verschillende routes kan lopen met een wandelnetwerk als uitgangspunt. Je kunt je eigen wandelroute samenstellen

Vuurtoren Breskens in Zeeland
Zoutelande in Zeeland

De Deltawerken in Zeeland

In de vakantie moet je echt de indrukwekkende Deltawerken bezoeken. Ga naar het thema- en attractiepark Neeltje Jans. Hier leer je alles over de Deltawerken, ramp van 1953, zeedieren en kan je je uitleven in het waterpark. Ontspannen kan je tijdens de rondvaart over de Oosterschelde.

Deltawerken in Zeeland
Deltawerken in Zeeland

Vakantiehuizen in Zeeland

Weet je genoeg en wil je op vakantie in het Zeeland? Bekijk ons uitgebreide aanbod vakantiehuizen in Zeeland. We hebben voor ieder wat wils: villa’s, vakantiehuizen, appartementen, vakantiewoningen voor groepen of ‘hond welkom huisjes’.