Sauerland, het land van 1.000 bergen

Sauerland, het land van 1.000 bergen

vero unico vakantiehuizen
Geschreven door vero unico| 14 maart 2023 in Bestemmingen

Met drie tot vier uur rijden ben je in een totaal andere omgeving: het land van 1.000 bergen. Het Sauerland heeft deze bijnaam te danken aan de vele bergen; in totaal 2.711. De hoogste bergen zijn de Langenberg (843,2 m) en de Kahler Asten (841,9 m).

Glooiende bergen in het Sauerland

De Langenberg is gelegen in het Rothaargebergte en ligt grofweg tussen Niedersfeld en Willingen. De Kahler Asten ligt iets ten zuidwesten van Winterberg; tussen de dorpen Altastenberg en Neuastenberg. Het Sauerland ligt voor een deel in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en voor een deel in Hessen. De grenzen van het Sauerland zijn niet precies bepaald.

Het Sauerland in de zomer

Het Sauerland staat bekend om de prachtige natuur. Ideaal voor mooie wandelingen of fietstochten. Ook kan je voor waterpret terecht bij de Sauerlandse meren. Zo kan je waterskiën op de Hillebachsee in Niedersfeld of zeilen op de Biggesee.

Biggesee Duitsland
Biggesee in de zomer

Wil je het wat rustiger aan doen? Bekijk de vakwerkhuizen in karakteristieke dorpjes. Bezoek de natuurgrotten. Drink een heerlijk lokaal biertje in een ‘Biergärten’. Of ga op bezoek bij de Warsteiner brouwerij. Neem een biertje mee voor op het terras of balkon van je vakantiehuis in het Sauerland.

Het Sauerland in de winter

In de winter kleuren de hoger gelegen dorpen in het Sauerland vaak wit. Winterberg en Willingen zijn dan gewilde plaatsen voor de wintersport. Lekker skiën, snowboarden of langlaufen en als de dag erop zit kan je met familie en vrienden gaan rodelen.

Het Sauerland in de winter
Het Sauerland kleurt wit in de winter

Wil je liever door het winterse landschap wandelen? Wandel door de dikke pakken sneeuw op de vele wandelwegen. Geniet van de stilte en adem de frisse winterse lucht in.

Vakantiehuizen in het Sauerland

Weet je genoeg en wil je op vakantie in het Sauerland? Bekijk ons uitgebreide aanbod vakantiehuizen in het Sauerland. We hebben voor ieder wat wils: villa’s, vakantiehuizen, appartementen, vakantiewoningen voor groepen of ‘hond welkom huisjes’.